Vrijwilliger Texielinzameling

Vrijwilliger Textielinzameling

Speciale mensen hebben we niet, want iedereen die zich voor Stichting Kringloop Alphen inzet, is bijzonder en elke bijdrage, groot of klein, wordt evenveel gewaardeerd. Of iemand nou betaald in dienst is, vrijwilligerswerk doet of stage loopt. Zonder elk van al deze fantastische mensen zou de stichting niet kunnen bestaan!

Kom jij ons Textielteam versterken?

Verspreid door heel gemeente Alphen aan den Rijn staan de welbekende groene textielcontainers van Stichting Kringloop Alphen. Hierin kunnen de inwoners kledingstukken doen die ze zelf niet meer nodig hebben maar die nog prima een ronde meekunnen. Zes keer in de week rijdt een team met de bestelwagen van de kringloop langs de bakken om ze te legen. Voor onze vrijwilligersploeg zijn we op zoek naar versterking. Heb je zin om enkele vaste dagdelen per week te komen helpen? Samen met je collega ga je de weg op om de aan de stichting gegunde kleding uit de bakken te halen en over te laden. Aan het einde van de rit breng je je vracht naar de sorteerhal van de kringloop waar een andere groep aan de slag gaat met de sortering, zodat de kleding uiteindelijk in de winkel komt te hangen. 

Jij:

  • hebt een aanpakmentaliteit,
  • vindt het heerlijk om buiten te werken,
  • bent twee of meer vaste dagdelen beschikbaar,
  • hebt hart voor mens en milieu.

Wij:

  • bieden een leuk en gezellig team
  • in een warme en betrokken organisatie.

Leuk? Meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek door een mail te sturen naar info@kringloopalphen.nl

Bedrijfsvisie

Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn denkt bij mensen én spullen in kansen en mogelijkheden. Enerzijds wil de stichting zinvol en prettig werk creëren, zowel betaald als onbetaald, voornamelijk voor mensen met een meer dan gemiddelde afstand tot de arbeidsmarkt. Anderzijds wil Stichting Kringloop Alphen haar klanten een verrassende winkelervaring bieden om blij weer huiswaarts te keren. De stichting gunt elke schatgraver en iedereen die al dan niet vrijwillig bewust met zijn geld om gaat, voor een klein prijsje enerzijds precies die vondsten die nodig waren en anderzijds die vondsten waarvan de klant van tevoren niet wist dat dat precies was wat hij zocht. Al doende wil Stichting Kringloop Alphen nog bruikbare producten en materialen weghouden van de afvalberg door het stimuleren van en het informatie geven over hergebruik.  

Bedrijfscultuur

Zorgvuldigheid en respect zijn de belangrijkste waarden van waaruit Stichting Kringloop Alphen en iedereen die een bijdrage aan de stichting levert, handelt. Onder zorgvuldigheid verstaat Stichting Kringloop Alphen elke gedrag dat gewetensvol, nauwkeurig en met aandacht wordt uitgevoerd. Onder respect verstaat Stichting Kringloop Alphen het besef dat elk persoon en elk product waardig en waardevol is en unieke kwaliteiten bezit en al het gedrag dat uiting geeft aan dit besef. Dat betekent in de praktijk voor iedereen die betrokken is bij Stichting Kringloop Alphen dat de volgende leefregels van toepassing zijn:

  • We gaan zorgvuldig en met respect om met het kringloopbedrijf: samen zorgen we ervoor dat onze stichting een mooi bedrijf is en blijft.
  • We gaan zorgvuldig en met respect om met de collega’s, we houden rekening met kwaliteiten en mogelijkheden en denken niet in beperkingen.
  • We gaan zorgvuldig en met respect om met de klanten, zowel de klanten die spullen brengen, als de klanten die spullen halen, beide groepen zijn belangrijk voor het voortbestaan van de stichting. Klachten en opmerkingen nemen we serieus en zien we als een mogelijkheid om te leren. Klanten zijn onze gasten en we streven ernaar dat ze tevreden en met een goed gevoel een bezoek aan ons bedrijf afsluiten.
  • We gaan zorgvuldig en met respect om met de spullen die klanten ons gunnen. We zijn blij met alles wat ons geschonken wordt en zullen altijd proberen naar een geschikte manier voor hergebruik te zoeken, hetzij via verkoop in onze winkel, hetzij via grondstofhergebruik: Stichting Kringloop Alphen gooit niets weg!

Boomerang-effect

Het aantal mensen dat een steentje bijdraagt aan de stichting is groot. Het is dan onvermijdelijk dat er af en toe iemand afscheid neemt. Bij Stichting Kringloop Alphen is er iets opvallends aan de hand: het gebeurt best vaak dat mensen na enkele of meerdere jaren bij ons gewerkt te hebben een nieuwe uitdaging aan gaan, om soms al snel, soms pas na een hele tijd, weer terug te keren. Stichting Kringloop Alphen is daar stiekem best trots op: het is een teken dat de mensen het bij ons naar hun zin hebben en graag terugkomen, het boomerang-effect noemen we dat. 

Enthousiast geworden? 

Neem contact met ons op door een mail te sturen naar: info@kringloopalphen.nl