Spatschermen gratis op laten halen? Bel 0172 – 422 490

Zelf brengen mag ook, klik hier voor locaties en openingstijden.


Project SPAT!

In een rap tempo volgen de versoepelingen elkaar op. Eindelijk! Er komt een moment dat ook de spatschermen niet meer nodig zijn. Jij hebt er in je werkomgeving vast ook mee te maken. Hebben jullie al bedacht wat jullie ermee gaan doen? Spatschermen zijn ongelofelijk onhandig om te vervoeren. Afvoeren kost geld. Ruimte om ze op te slaan is er waarschijnlijk niet….

In samenwerking met het Groene Hart Lyceum Technasium heeft Stichting Kringloop Alphen Project SPAT! opgezet: SamenwerkingsProject Alphense kringloop en Technasium. We helpen jouw organisatie koste- en moeiteloos van jullie spatschermen af!

Waarom zouden we dat doen? 

1 – We willen voorkomen dat die spatschermen op de afvalberg terecht komen. Hergebruik is geen topprioriteit tijdens een pandemie, maar de verborgen bijwerking van corona, namelijk de ontstellende hoeveelheid afval die is geproduceerd, is een gigantische belasting voor het milieu.

2 – Samen met de Technasiumleerlingen van het Groene Hart Lyceum gaan we schooljaar 2021-2022 onderzoeken welke hergebruikmogelijkheden spatschermen bieden. De leerlingen gaan kijken welke toepassingen er voor plexiglasplaten zijn, wat voor bewerkingstechnieken er zijn, ze bedenken een product en gaan onderzoeken of er markt voor is. Al doende leren zij over hergebruik en dat weggooien niet alleen doodzonde is, maar ook onnodig. Het gaat om het proces, niet om het eindresultaat, maar als er een kansrijk product ontstaat, dan zal dit exclusief via onze kringloopwinkels verkocht worden.

Jouw organisatie blij, milieu blij, Technasiumleerlingen blij!

Dus heb je op je werk spatschermen en willen jullie ervan af? Zijn ze glad, transparant, helder, kleurloos en onbeplakt? Bel 0172 – 422 490 en de kringloop haalt de schermen gratis op als jouw organisatie in gemeente Alphen aan den Rijn gevestigd is. Buiten de gemeente brengen jullie ze kosteloos zelf naar de kringloop of betalen jullie alleen de kosten voor het vervoer.

Hartelijke groet,

Team Project SPAT!

Groene Hart Lyceum en Stichting Kringloop Alphen