Coronamaatregelen – Laatste aanpassing: dinsdag 15 december 2020

Kringloopwinkels gesloten

Onze kringloopwinkels zijn in verband met de lockdown met ingang van 15 december 2020 tot nader order gesloten.

We halen geen goederen op

Er worden geen goederen aan huis opgehaald. Met ingang van 15 december 2020 zullen er tot nader order geen nieuwe bezorg- of ophaalafspraken ingepland worden.


Innamepunten geopend

Kleine goederen die kans maken op hergebruik, worden aangenomen, ook tijdens de lockdown. Niet de hoogste prioriteit gedurende een pandemie, maar hergebruik blijft belangrijk. We willen je vriendelijk verzoeken indien mogelijk de spullen te bewaren en op een later moment, als het sociale leven en de economie weer opstart, te komen brengen. Alleen als je de spullen echt niet thuis kunt bewaren, kun je ze komen brengen. We nemen alleen kleine goederen aan. Past het niet in een verhuisdoos? Dan hebben we er helaas geen plek voor. Je kunt alles wat wel in een verhuisdoos past afgeven bij ons magazijn (links van de winkel), of je kunt ze brengen bij het magazijn van de winkel in Hazerswoude, bij het Ecopark of de milieustraat van Nieuwveen. Volg hierbij de coronarichtlijnen. We kunnen helaas onder de huidige omstandigheden niet de service bieden die je van ons gewend bent. Dat betekent dat je zelf de spullen op de aangegeven plek neer kunt zetten, we pakken het niet aan en helpen je niet het uit de auto te halen. 


Mondkapjesplicht

Met ingang van 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in de winkels en inzamelpunten van Stichting Kringloop Alphen voor iedereen die 13 jaar of ouder is. Wij hanteren hierbij de richtlijnen van de overheid en het rivm. Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Een spatscherm (faceshield), sjaal of bijvoorbeeld een bandana mag niet als alternatief worden gebruikt.


KringloopCafé gesloten

In navolging van de adviezen van de overheid en het RIVM is het KringloopCafé met ingang van 15 oktober 2020 gesloten. Koffiebonnetjes zijn onbeperkt geldig en kunnen bewaard worden tot het KringloopCafé weer open kan.


Repair Café afgelast

Het Repair Café, dat elke laatste donderdag van de maand in Kringloopwinkel Alphen wordt georganiseerd is vooralsnog afgelast. Er komen dan té veel mensen op een relatief klein oppervlak bij elkaar. De aanbevolen afstand kunnen we dan niet garanderen zoals we dat voor onze andere klanten wél kunnen. Hoe jammer het ook is, we nemen hierin onze verantwoordelijkheid. De winkel is wel gewoon open.