Over ons

Even voorstellen

Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn is een stichting zonder winstoogmerk. We stellen ons graag nader aan u voor met: “Meer dan alléén een winkel.” Dit is heel bewust gekozen, want veel mensen denken bij het woord ‘kringloop’ aan alléén een winkel met tweedehands goederen. Heel begrijpelijk omdat men vooral met dit onderdeel van de organisatie te maken heeft door het afleveren van goederen of door het bezoeken van de winkel. 

Wij hopen u echter door een blik in onze organisatie te verrassen met de vele andere kanten van Stichting Kringloop Alphen: door en naast onze inzamel- en winkelactiviteiten kunnen wij werkgelegenheid creëren, het milieu ontzien en voorlichting geven op het gebied van afval en hergebruik. Daarnaast proberen we maatschappelijke meerwaarde te creëren waar we kunnen, onder andere door het steunen van goede doelen, met geld, maar bij voorkeur ook met goederen. 

Klik op de button hieronder om meer te lezen over onze visie, missie, kernwaarden en doelen.

Meer info

 


Goede doelen

Naast de idealen die Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn probeert te realiseren, proberen we ook andere instellingen te helpen hún doelstellingen te bereiken. Er zijn nog talloze ideële instellingen actief die financiële steun kunnen gebruiken.

Ieder jaar streven we ernaar een bedrag te schenken aan enkele van deze instellingen. Omdat de binnengekomen goederen afkomstig zijn uit deze regio, stellen wij ons ten doel om een deel van de opbrengst van deze donaties terug te laten vloeien naar goede doelen in diezelfde regio.

Elk jaar organiseert Stichting Kringloop Alphen daartoe een goede-doelenactie. Benieuwd naar de spelregels die we hiervoor hanteren?

Meer info

Algemene voorwaarden

Stichting Kringloop Alphen hanteert regels die van toepassing zijn op de overeenkomsten die zij met klanten aangaat. U kunt deze regels raadplegen door op onderstaande knop te klikken.

Meer info