laatste aanpassing: maandag 30 maart 2020

laatste aanpassing: maandag 30 maart 2020

Coronamaatregelen

Kringloopwinkels open
Inzameling beperkt open. Alleen kleine goederen mogen afgegeven worden. Lees voor meer informatie verder.

We volgen nauwgezet de meldingen van de overheid, het RIVM, de GGD en Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland met betrekking tot de landelijke Corona preventierichtlijnen. Indien op ons van toepassing volgen we de adviezen zo snel als mogelijk op en passen we onze bedrijfsactiviteiten daarop aan. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Plan je een bezoek aan één van onze kringloopwinkels of wil je gebruik maken van één van onze diensten? Breng dan eerst een bezoek aan onze website, dan ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Kringloopwinkels:

 • Onze winkels in Alphen en Hazerswoude zijn gewoon open.

 • Met ingang van 24 maart hanteren wij een strikt deurbeleid. De regels zijn bij de ingang van de winkel te vinden. Je bent van harte welkom als je vrij bent van klachten die met het Coronavirus worden geassocieerd, als je de hygiënemaatregelen zoals voorgeschreven door het RIVM in acht neemt en bijvoorbeeld hoest en niest in je elleboog, je 1,5 meter afstand tot de andere aanwezigen hanteert en je de aanwijzingen van onze medewerkers opvolgt. Daarnaast houden wij scherp het totaal aantal aanwezigen in de gaten. Op het moment dat er zoveel klanten zijn dat het lastig wordt afstand van elkaar te houden, kunnen we je de toegang weigeren tot het moment dat er weer voldoende ruimte is. Hou ook als je buiten staat te wachten de adviezen van het RIVM aan. Daarnaast vragen wij je met Pin of contactloos te betalen.

 • De Repair Café’s zijn tot nader order afgelast.

 • Het KringloopCafé in Kringloopwinkel Alphen blijft tot nader order gesloten.

 • De koffieautomaat in Kringloopwinkel Hazerswoude is voorlopig buiten gebruik.

 • De klanttoiletten zijn voorlopig afgesloten.

 • Onze winkels zijn ruim genoeg (1.350 m2 in Alphen en 1.100 m2 in Hazerswoude) om elke klant in staat te stellen de geadviseerde interpersoonlijke ruimte van minimaal 1,5 meter te hanteren. We vragen je met nadruk rekening met elkaar te houden en even aan de kant te gaan als iemand je wil passeren. De teams van Kringloopwinkel Alphen en Kringloopwinkel Hazerswoude hopen je in goede gezondheid op één van onze locaties te mogen verwelkomen!

  Inzameling:

  • Onze afgiftepunten in Alphen en Hazerswoude zijn vooralsnog open.

  • Alleen goederen die in een verhuisdoos passen worden aangenomen. Niet de hoogste prioriteit gedurende een pandemie, maar hergebruik blijft belangrijk. We zien momenteel een sterke toename in het aantal goederen dat wordt gebracht. Tegelijkertijd worden er minder goederen in de winkels gekocht. Onze magazijnen hebben beperkt ruimte en beginnen vol te raken. We willen je vriendelijk verzoeken indien mogelijk de spullen te bewaren en op een later moment, als het sociale leven en de economie weer opstart, te komen brengen. Alleen als je de spullen echt niet thuis kunt bewaren en ze in een verhuisdoos passen, kun je ze komen brengen. Helaas zijn we genoodzaakt goederen die groter zijn dan een verhuisdoos tot nader order niet meer aan te nemen.

  • Er worden momenteel geen goederen aan huis opgehaald.

Winkels

Sinds 1991 is het winkeloppervlak gegroeid van 42m2 naar ruim 2.450 m2 winkelplezier. Kom schatgraven in één van de twee prachtige locaties.

Goederen afleveren

U kunt uw goederen zelf afleveren bij één van de vier inzamelpunten of een gratis ophaalafspraak maken door te bellen met 0172 - 422 490.

Inboedelservice

Woning leegruimen en/of veegschoon opleveren? Wij nemen u de zorg uit handen. Bel voor een vrijblijvende offerte met 0172 - 422 490.

Werken bij

130 enthousiaste mensen zijn verbonden aan de stichting. Op zoek naar een baan, stage of vrijwilligerswerk? Mail naar info@kringloopalphen.nl.

Nieuws

Stichting Kringloop Alphen is een Keurmerk Kringloopbedrijf

Een Keurmerk Kringloopbedrijf voldoet aantoonbaar aan de strenge sociale en milieutechnische eisen die gesteld worden in het keurmerk kringloopbedrijven® zodat u zeker weet dat u te maken heeft met een maatschappelijk verantwoorde organisatie zonder winstoogmerk die op een professionele, transparante, veilige en verantwoorde manier met mensen en spullen omgaat.

 • Gegarandeerd zorgvuldige en respectvolle behandeling van u en uw spullen. Wij geven mensen en spullen een nieuwe kans en de waardering die ze verdienen!

 • Gegarandeerd maximaal hergebruik voor alles wat u inlevert. Alles wordt hergebruikt, bij voorkeur als product en anders als grondstof. Wij gooien niets weg!

 • Gegarandeerd een goede bestemming voor uw uitgegeven euro. Wij streven geen winst na, de inkomsten worden gebruikt om de kosten te dekken, voorlichting te geven en goede doelen te steunen.

 • Gegarandeerd een goede aankoop voor een passende prijs. Wij kunnen op sommige artikelen zelfs garantie geven. Toch niet helemaal tevreden? We lossen het gegarandeerd samen op!

 • Gegarandeerd een bijdrage aan het creëren van werkgelegenheid door uw gift. Wij handelen in het besef dat elke persoon waardevol is en unieke kwaliteiten beschikt.

Het keurmerk kringloopbedrijven® is een initiatief van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) en in samenwerking met het externe en onafhankelijke Lloyd’s Register opgezet, teneinde voor de consument inzichtelijk te maken welke kringloopbedrijven op een professionele, veilige en verantwoorde manier met mensen en producten omgaan.

Lloyd’s Register bewaakt de kwaliteit van het keurmerk kringloopbedrijven®. Als externe partij keurt zij de BKN als keurmerkorganisatie en leidt auditoren op die op hun beurt de leden van BKN keuren.

Pas als een kringloopbedrijf geslaagd is voor de audit, een stevig examen dat wordt afgenomen door twee auditoren waarbij gekeken wordt of het bedrijf voldoet aan de zware eisen zoals gesteld in keurmerk kringloopbedrijven®, mag een kringloopbedrijf het keurmerk dragen.

Om de kwaliteit en waarde van het keurmerk te waarborgen, is de toekenning van het keurmerk kringloopbedrijven® slechts 3 jaar geldig. Er vinden tussentijdse toetsen plaats en om de drie jaar wordt de organisatie opnieuw gekeurd om in aanmerking voor verlenging te komen.

Stichting Kringloop Alphen is een Keurmerk Kringloopbedrijf